ΑνακοινώσειςΔραστηριότητεςΕιδική ΑγωγήΕκπαιδευτικό ΥλικόΜαθητικές ΕργασίεςΣημαντικάΤελευταίαΦωτογραφικό Υλικό

Πινακίδες σε γραφή Braille

Ολοκληρώνοντας την ενότητα «Βλέπω με τα μάτια της καρδίας μου» των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι μικροί μας μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν για την τύφλωση, τις δυσκολίες και την καθημερινότητα ενός τυφλού ατόμου. Γνώρισαν το σύστημα γραφής και ανάγνωσης Braille και κατάφεραν να μεταγράψουν πολλές λέξεις και φράσεις.

Με αφορμή τα παραπάνω, οι μαθητές του Β3 επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την προετοιμασία του σχολικού μας χώρου, ώστε να είναι προσβάσιμος σε μαθητές με προβλήματα όρασης. Έτσι, δημιούργησαν πινακίδες σε σύστημα Braille, ούτως ώστε ο τυφλός συμμαθητής τους να γνωρίζει τι «κρύβεται» πίσω από κάθε πόρτα. Συγκεκριμένα, μετέγραψαν το «Γραφείο Δασκάλων» και το «Εργαστήρι Πληροφορικής».

Εξαιτίας του ότι δεν είχαμε πρόσβαση σε ειδική γραφομηχανή, οι μαθητές χρησιμοποίησαν την φαντασία τους έτσι ώστε οι πινακίδες να «θυμίζουν» τις κουκίδες του συστήματος Braille. Αξιοποίησαν τις γνώσεις τους στη ρομποτική και χρησιμοποίησαν τουβλάκια LEGO τοποθετώντας τα με τέτοιο τρόπο ώστε να αντιστοιχούν σε γράμματα. Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *